Levodonna, tablett 1,5 mg, 1 tablett(er)

Blister, 1 tablett
Onlinepris
Butikspris
Jämförpris
/ st
Finns i lager online
Laddar...
Fyll i postnummer.
Hitta apotek nära mig
Välj Apotek

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Levodonna är ett akut-p-piller som kan användas inom 72 timmar (3 dygn) efter oskyddat samlag eller om ett använt preventivmedel inte fungerat. 

 

När ska akut-p-piller användas?

  • Inget preventivmedel användes under samlaget.
  • Preventivmedlet användes på ett felaktigt sätt, t.ex. om en kondom gick sönder, gled av eller användes på fel sätt, om ett pessar ändrade läge, sprack, gick sönder eller togs ut för tidigt, om oro för misslyckande vid avbrutet samlag (t.ex. sädesavgång i slidan eller på yttre könsorgan).

Levodonna innehåller ett syntetiskt hormonliknande aktivt ämne kallat levonorgestrel. Det förhindrar ca 84 % av förväntade graviditeter när tabletten tas inom 72 timmar (3 dygn) efter ett oskyddat samlag. Levodonna förhindrar inte graviditet vid varje tillfälle, men tabletten är mer effektiv ju tidigare efter ett oskyddat samlag den tas. Det är bättre att ta den inom 12 timmar än att vänta till det tredje dygnet.

 

Levonorgestrel antas verka genom att: 

  • förhindra ägglossningen
  • förhindra spermierna att befrukta ett ägg som redan lossnat.


Levodonna kan bara förhindra att du blir gravid om du tar det inom 72 timmar efter oskyddat samlag. Det fungerar inte om du redan är gravid. Om du har oskyddat samlag efter att du tagit Levodonna (även om det sker inom samma menstruationscykel) ger tabletten inte någon preventiv effekt och det finns återigen en risk att du kan bli gravid.

 

Levodonna är inte avsett för användning före den första menstruationsblödningen.

Levonorgestrel som finns i Levodonna kan också vara godkänt för att behandla andra sjukdomar som inte nämns i bipacksedeln. Fråga läkare, apoteks eller annan hälso- och sjukvårdspersonal om du har ytterligare frågor och följ alltid deras instruktion.

Fri frakt över 149kr
Hämta inom 2h på apotek
Betala enkelt med
Klimatkompenserad hemleverans
Detta är ett receptfritt läkemedel. Läs bipacksedeln noga innan användning.
  • Mer information Se bipacksedel alt www.fass.se
    Varunummer 179870
    Varumärke Levodonna
    Leverantör Sandoz A/S
    Lägsta pris de senaste 30 dagarna 96,00 kr
    Förpackningstyp Blister, 1 tablett
    Bipacksedel Bipacksedel
  • Den aktiva substansen är levonorgestrel. Varje tablett innehåller 1,5 mg levonorgestrel. Övriga innehållsämnen är mikrokristallin cellulosa, laktosmonohydrat, poloxamer 188, kroskarmellosnatrium och magnesiumstearat.

Källa: Fass.se

Förnya bank ID-session?
Din BankID session håller på att löpa ut. För att fortsätta vara inloggad behöver du förnya din session genom att bekräfta nedan
Kvar till utloggning