Torr i näsan

Nässpray vid torra slemhinnor

Nässpray är ett effektivt sätt att återfukta torra slemhinnor i näsan. Det finns olika typer av nässpray tillgängliga, bland annat:

  • Saltvattensspray: Saltvattensspray är en enkel och effektiv behandling för torra slemhinnor. Den hjälper till att återfukta näsans slemhinnor och ta bort slem och smuts.
  • Fuktighetsspray: Fuktighetsspray innehåller fuktgivande ämnen, såsom glycerin eller hyaluronsyra. De hjälper till att återfukta näsans slemhinnor och förhindra att de torkar ut igen.
  • Kortisonspray: Kortisonspray kan hjälpa till att minska inflammation i näsans slemhinnor, vilket kan bidra till torrhet.

Nässpray vid torr näsa

Nässpray är ett bra alternativ för att lindra torr näsa som orsakas av låg luftfuktighet, torr luft inomhus eller läkemedelsbiverkningar. Det kan också vara till hjälp vid torr näsa som orsakas av allergier eller infektioner.

När ska du kontakta en läkare?

Om du har torr näsa som är svår att lindra med hemmabehandlingar, eller om den åtföljs av andra symtom, till exempel feber, svår huvudvärk eller blod i näsan, bör du kontakta en läkare.

En läkare kan hjälpa dig att fastställa orsaken till din torra näsa och rekommendera lämplig behandling. Det är också viktigt att läsa bruksanvisningen noggrant innan du använder en nässpray

9 artiklar

per sida
Sortera på
NeilMed Nasogel spray 30ml
129,00 kr
Näsolja Apofri Nässpray
59,00 kr
Näsolja Mentol Apofri nässpray
59,00 kr
OtriCare saltvatten med Aloe vera nässpray
49,00 kr
Renässans Aloe Vera nässpray
49,20 kr
Addeira Trinatural nässpray
94,00 kr
Nozoil Eucalyptus nässpray
69,00 kr
Nozoil Mentol nässpray
56,00 kr
Nozoil Original nässpray
50,00 kr

9 artiklar

per sida
Sortera på