Nytänkande, ansvar, respekt – med kunden i centrum på DOZ Apotek

DOZ Apotek har drygt 70 apotek runt om i Sverige. Vår ambition och vision är att alla skall få råd till en bättre hälsa. Vi är en nytänkande apotekskedja som genom rådgivning av kvalificerade farmaceuter och egenvårdspecialister, noga utvalda tjänster och prisvärdhet vill ge råd till en bättre hälsa – i dubbel bemärkelse. DOZ Apotek vill finnas tillgänglig för alla kunder när och där de vill handla och erbjuder utöver fysiska apotek även en komplett e-handel med läkemedel och ett brett sortiment inom egenvård.

Med drygt femhundra medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på fem värderingar där vi tillsammans är nytänkande, tar ansvar, visar respekt och har alltid kunden i centrum.

DOZ Apotek i kort:

  • 72 apotek på 40-tal orter i Sverige. Hitta våra apotek här.
  • Fullskalig e-handel.
  • 500 engagerade anställda.
  • Partner med KRY, och erbjuder dessutom KRY-rum i flera av våra apotek med bla förtur till att träffa erfarna läkare för rådgivning & receptförnyelse.
  • Arbetar med kompetensinvandring för ökade möjligheter och motverka den brist som råder på farmaceuter.
  • Stort fokus på kompetensutveckling av farmaceuter – 2019 års vinnare av Årets kompetensapotek.
  • Erbjuder Drop-in-tjänster såsom hudanalys, blodtrycksmätning och öronhåltagning.
  • Medlemsklubb sedan 2013 med attraktiva förmåner. Bli medlem här.

Ta kontroll över din hälsa tillsammans med oss! Välkommen till DOZ Apotek.

Samarbeten

Här kan du läsa mer om våra samarbeten

Hållbarhetsarbete

Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete

Tjänster

Här kan du läsa mer om de tjänster vi erbjuder

Ett friskare Sverige

Vad får dig att kliva upp på morgonen? För oss handlar det om att hjälpa dig genom din vardag. Den vardag som är full av underbara utmaningar och där det handlar om så mycket mer än att bara sätta en fot framför den andra. Det handlar om att ta sig framåt, uppåt och att älska vägen.

På DOZ Apotek vill vi finnas vid din sida genom livet.

Vi vill tipsa, rådge, uppmuntra och peppa dig till ett mer hälsosamt liv. Vår ambition och löfte är att ständigt arbeta för bättre rådgivning och service i varje möte, vid varje tillfälle. Det är något som reflekteras i vårt sortiment, kompetens och i våra samarbeten. Allt för att hjälpa dig till en bättre hälsa under den resa som kallas livet.

Nytänkande i vårt DNA

Sedan starten 2010, när vi öppnade vårt första apotek i Eskilstuna, har vi drivits av nytänkande. Vi valde direkt vår egen väg vid apoteksavregleringen genom att öppna upp helt nya apotek anpassade efter dagens behov. Under årens gång har vår strävan efter nytänkande bibehållits och driver oss än idag 10 år senare. Vi var den första apotekskedjan som erbjöd hudterapeuter och hudanalyser, något som lagt grunden till ett bredare utbud i våra apotekstjänster men framförallt en gedigen kunskap om hudvård.

Att erbjuda rådgivning samt vård & läkemedel på dina villkor är en grundbult för oss, vi var därför den första apoteksaktören som etablerade ett samarbete med en digital vårdgivare, samt en av de första på marknaden att etablera en e-handel med receptbelagda läkemedel.

Idag driver vi 73 fullserviceapotek runtom i Sverige med flertalet apoteksnära tjänster samt en komplett e-handel som erbjuder receptbelagda läkemedel och ett brett sortiment inom egenvård. Så sent som hösten 2019 etablerade vi ett samarbete med Coop, och våra apotek finns nu inne på utvalda mataffärer.

Del av en större möjlighet

DOZ Apotek drivs av Admenta Sweden AB som ägs av CEPD N.V. (Corporation of European Pharmaceutical Distributors N.V.), ett av de ledande företagen på Europas läkemedelsmarknad. CEPD grundades 2008 och är en erfaren och kunnig hälsovårdsaktör med huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna. CEPD förvaltar den tredje största apotekskedjan i Europa med över 1300 apotek i Polen, Litauen och Sverige.

För dig som arbetssökande innebär det en chans att bli en del av ett europeiskt företag med internationella arbetsmöjligheter. Men att vara en del av en europeisk aktör ställer även krav på oss att agera respektfullt gentemot planetens resurser och ständigt arbeta för minimerad miljöpåverkan på olika sätt. Vi drivs av att skapa en bättre hälsa - både för vår planet och oss som lever på den, idag och imorgon.