Kontakta kundservice

Öppettider och kontaktuppgifter till DOZ Apoteks kundservice

Har du frågor om din beställning i e-handeln eller vill du kontakta DOZ Apotek? Du kan också ladda ner blanketter, till exempel fullmakter och läkemedelsintyg.

Har du handlat i vår e-handel och har frågor kring ditt köp eller vill ha rådgivning gällande dina recept kan du kontakta oss på något av nedanstående sätt. Ha gärna ditt ordernummer tillgängligt.

Öppettider

Kundservice har öppet helgfria vardagar mellan 9 - 16.

Kontaktuppgifter

Telefon: 0771 - 23 10 00

E-post: kundservice@dozapotek.se

Vi svarar normalt sett på ditt mail inom 48 timmar (helgfria vardagar).

Vanliga frågor

Guide för hur du handlar i vår e-handel

Har du en fråga kring hur du handlar i vår e-handel? Läs vår guide för hur man handlar här.

Problem med rabattkoder eller bonuscheckar i e-handeln?

Rekommenderade webbläsare

DOZ Apotek.se är optimerad att fungera bäst med webbläsare Chrome eller Safari. Internet Explorer stöds ej.

Pensionärsrabatt

För dig som är medlem i DOZ Apotek och är över 65 år eller har intyg från Försäkringskassan om du har sjukersättning erbjuder vi 10% rabatt på tisdagar i våra fysiska apotek och alla dagar när du handlar online (Kontakta kundservice (telefon: 0771 - 23 10 00, eller e-post ) för att ta del av rabatten). Gäller ej receptbelagda läkemedel. Pensionärsrabatten går ej att kombinera med andra erbjudanden eller kampanjer.

Studentrabatt

För dig som är medlem i DOZ Apotek och är student erbjuder vi 10% rabatt på tisdagar och torsdagar i våra fysiska apotek och alla dagar när du handlar online (Kontakta kundservice på telefon: 0771 - 23 10 00, eller e-post, för att ta del av rabatten). Gäller ej receptbelagda läkemedel. Studentrabatten går ej att kombinera med andra erbjudanden eller kampanjer.

PayEx Apotekskonto

Vi erbjuder betalning via PayEx Apotekskonto i våra apotek. PayEx Apotekskonto innebär att du kan öppna ett konto med köputrymme på 2.350 kr eller 4.000 kr och kan handla läkemedel och handelsvaror upp till det godkända köputrymmet. Du får en månatlig avi och betalar antingen 196 kr (minimibelopp) eller så mycket du önskar. Fakturaavgiften är 19 kr (pappersfaktura) eller 14 kr (autogiro). Du kan ansöka om Apotekskonto i våra apotek eller på MyPayEx. Läs mer om Apotekskonto hos Payex här.

Title of the document

Blanketter och intyg

Fullmakt för privatperson

För att du som privatperson ska kunna ge en annan person fullmakt att företräda dig i vissa apoteksärenden måste du fylla i blanketten "Fullmakt – till privatperson" eller logga in på Mina recept med BankID så är det klart på ett par minuter.
Både du och fullmaktstagaren behöver underteckna blanketten. Lämna sedan in den på valfritt DOZ Apotek. 

Ladda hem pdf-blanketten "Fullmakt – till privatperson"

Schengenintyg

Om du reser från ett Schengenland till ett annat och har med dig läkemedel som är narkotikaklassat i värdlandet, det vill säga det land du ska åka till, så ska du ha med sig Schengenintyg utfärdat i det land där du är bosatt. 
Det krävs ett separat intyg för varje narkotikaklassat läkemedel. Intyget stämplas och skrivs under av öppenvårdsapoteket för att det ska vara giltigt. Originalet lämnas till resenären att ta med sig på resan.
Blankett för Schengenintyg (pdf).

Intyg gäller högst 30 dagar

Ett Schengenintyg är giltigt i högst 30 dagar och får avse narkotikaklassat läkemedel för högst 30 dagars förbrukning. Det finns ingen möjlighet att göra undantag för längre resor. Den som ska vara utomlands en längre tid måste kontakta läkare i värdlandet för att få läkemedel utskrivet.
Schengenintyg krävs bara då resenären ska resa med narkotikaklassade läkemedel inom Schengenområdet. Den som ska resa till något annat land, bör kontakta aktuellt lands ambassad i Sverige för att få mer information om vilka regler som gäller i det landet.

Om Schengenintyg inte kan utfärdas

Det åligger dig som reser inom Schengenområdet att vid kontroll kunna uppvisa ett Schengenintyg. Om öppenvårdsapoteket inte kan utfärda ett Schengenintyg, på grund av till exempel okänd förskrivare eller att annan obligatorisk uppgift saknas, reser du på eget ansvar utan Schengenintyg.

Om inget Schengenintyg kan utfärdas rekommenderas du att ta med sig läkemedlet i originalförpackning med apoteksetiketten kvar och receptet (om det finns kvar).

Läs mer om Schengenintyg hos Läkemedelsverket.