Myggmedel

Myggmedel är produkter som används för att förebygga eller minska myggbett. De finns i olika former, inklusive sprayer, lotioner, armband och ljus. Aktiva ingredienser i dessa produkter kan vara naturliga, som citronella och eukalyptusolja, eller syntetiska, som DEET och picaridin. Vissa medel skyddar mot både mygg och fästingar. Det är viktigt att läsa på förpackningen hur länge medlet skyddar och hur ofta det ska appliceras. 

Hur fungerar myggmedel?

Myggmedel fungerar genom att störa myggornas förmåga att upptäcka människor. Här är hur de vanligaste ingredienserna fungerar:

  • DEET (N,N-dietyl-meta-toluamid) är en av de mest effektiva och långvariga myggmedlen. Det har använts i över 50 år och är godkänt för användning av både Environmental Protection Agency (EPA) och World Health Organization (WHO). DEET fungerar genom att störa myggornas förmåga att upptäcka människor.
  • Picaridin (icaridin) är ett annat populärt syntetiskt medel. Det är luktfritt, klibbar inte och irriterar inte huden lika mycket som DEET. Picaridin fungerar genom att blockera myggornas förmåga att upptäcka människor.

Naturliga myggmedel, som citronella och eukalyptusolja, är mindre effektiva än DEET och picaridin men kan vara ett bra alternativ för dem som föredrar naturliga produkter. Dessa ämnen fungerar genom att maskera människors lukt så att myggorna har svårare att hitta dem.

Vilket myggmedel är bäst?

Det är viktigt att komma ihåg att inget myggmedel ger 100% skydd mot myggbett. För bästa skydd bör man också bära långärmade kläder, undvika områden med hög myggaktivitet och undvika utomhusaktiviteter vid gryning och skymning när myggorna är mest aktiva.

8 artiklar

per sida
Sortera på
Care Plus Natural
119,00 kr
Mygga Original Stick
129,00 kr
MyggA Fästing 2 in 1
97,00 kr
Sjö & Hav mygg och fästing spray
129,00 kr
Salubrin Myggspray
89,00 kr
Sjö & Hav mygg och fästing roll-on
119,00 kr
Mygga Spray
129,00 kr
Mygga Roll-On
115,00 kr

8 artiklar

per sida
Sortera på