Ansiktsolja och serum

Att ta hand om sin hud kan kännas som en djungel med alla olika produkter som finns på marknaden. Två produkter som blivit populära är ansiktsolja och serum, just för deras fantastiska hudegenskaper. 

Tre steg för att uppnå dina skingoals

En ansiktsolja eller serum kan vara just det komplement du behöver i din hudvårdsrutin. Serum och oljor innehåller ofta höga halter av närande och återfuktande ingredienser som ger huden extra lyster, fukt och stimulerar hudcellerna på olika sätt. Hos oss kan du hitta den bästa ansiktsoljan och ansiktsserumet för dig eftersom vi har flera olika kompositioner beroende på vad din hud behöver; extra fukt, lugnande eller anti-age effekt. Du kan använda dem i kombination genom tre steg:

  1. Rengör huden 
  2. Applicera ditt serum
  3. Förstärk fördelarna med en ansiktsolja (som också stärker huden)
  4. Valfritt: Om du har en hudkräm du gillar är detta tillfället att applicera den. 

Ibland kan du bara behöva det ena eller det andra, och få en enkel tvåstegs-rutin. Genom att pröva ett serum och en olja kan du själv se hur du kan få den bästa effekten, eftersom varje hud är unik!

Vad är skillnaden på serum och olja?

Ansiktsolja:

Ansiktsoljor är utformade för att ge näring, återfukta och skydda huden. De består ofta av naturliga oljor som hjälper till att försegla fukt i huden och ge en barriär mot yttre påverkan. Ansiktsoljor är bäst applicerade efter vattenbaserade produkter och innan tunga krämer, för att hjälpa till att försegla i fukt.

Ansiktsoljor kommer med en mängd fördelar, från att återfukta torr hy till att minska synligheten av rynkor och ge huden en vacker lyster. En myt är att ansiktsolja kan orsaka att porerna blir blockerade, men detta är en vanlig missuppfattning.

Ansiktsserum:

Serum är lätta, snabbabsorberande och innehåller en hög koncentration av aktiva ingredienser. Serum för ansiktet är utformade för att tränga djupt in i huden och ge specifika resultat och behandling. Utifrån dina behov kan du hitta serum för ditt ansikte som kan tackla en mängd olika hudproblem, från hudproblem till anti-age. För att få maximal effekt av ditt serum bör du applicera det på rengjord hud innan andra hudvårdsprodukter. Eftersom serum är så koncentrerade, behöver du bara en liten mängd. De kan också användas under dag- eller nattkräm.

När ska jag använda serum och ansiktsolja?

Både serum och ansiktsolja kan användas dag och natt! För dagen kan du behöva något som lätt absorberas av huden. Använd dem innan du applicerar din dagkräm. För natten kan du satsa på något som har djup aktivering, och även då applicera en eventuell nattkräm som sista steget.  Om du har en fetare hy, använd en ansiktsolja som det sista steget på kvällen. För de med torr hud, applicera oljan både morgon och kväll som det sista steget i din hudvårdsrutin.

Artiklar 1-60 av 180

per sida
Sortera på
10KR
Gunry Baby tvättservetter aloe vera
Passa på
Special Price 10,00 kr Ord. pris 15,00 kr
Lumene Nordic hydra birch dew jelly
329,00 kr
Australian Bodycare Anti-age Serum
129,00 kr
Australian Bodycare Panthenol Serum
129,00 kr
Australian Bodycare Peeling Serum
129,00 kr
Australian Bodycare Anti-age Serum
129,00 kr
Australian Bodycare Anti-age Serum med Aloe Vera
129,00 kr
Bioderma Sensibio defensive serum
349,00 kr
Lumene Nordic-c glow boost essence
319,00 kr
Mario Badescu Vitamin C Serum