E-vitamin

Precis som vitamin C är även vitamin E en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress och förhindrar skador på cellmembran. Vitamin E är ett fettlösligt näringsämne och antioxidant som har en skyddande verkan på kroppen. E-vitamin finns naturligt i frukt, paprika, gröna grönsaker, nötter, fröer, torkad aprikos. För extra tillskott finns vitamin E tabletter att köpa receptfritt på DOZ Apotek.

Livsmedel som innehåller E-vitamin

E-vitamin finns i livsmedel som margarin, ägg, avokado, frön, vegetabiliska oljor, vetegroddar, gröna bladgrönsaker och fullkornsprodukter. Brist på vitamin E är sällsynt men kan uppstå hos personer med kroniskt nedsatt absorption av fett och i vissa fall hos för tidigt födda barn. Hur mycket E-vitamin kroppen behöver på daglig basis varierar mellan ålder och kön. E-vitamin är ett fettlösligt vitamin, vilket innebär att kroppen lagrar det snarare än att utsöndra överskottet. Även om E-vitamin i sin naturliga form har låg toxicitet, bör man undvika att inta mer än det rekommenderade dagliga intaget (DRI) för att minska risken för negativa effekter. Du kan läsa på förpackningen för att se hur många procent av DRI varje kosttillskott innehåller.

E-vitaminets fördelar

Vitamin E har en positiv effekt på kroppens celler och vävnad, men även huden mår bra av vitaminen. E-vitamin finns ofta i hudvårdsprodukter och passar de flesta hudtyper, då den kan bidra till att stärka och skydda huden samt verka anti-inflammatorisk och reparerande på sår och hudskador som tex ärr och bristningar.

E-vitamintabletter, kapslar eller multivitamin?

E-vitamin består av åtta olika former, varav den vanligaste på kosttillskottens innehållsförteckningar är alfa-tokoferol. Detta näringsämne är avgörande för att upprätthålla en god hälsa och fungerar som en kraftfull antioxidant i kroppen.

Om det är utmanande att få i sig tillräckligt med E-vitamin genom mat och vanliga råvaror, kan ett E-vitamintillskott vara ett lämpligt alternativ. Dock är det viktigt att komma ihåg att kosttillskott inte bör användas som ersättning för en varierad och balanserad kost. Det är alltid bäst att sträva efter att få i sig näringsämnen från naturliga källor i kosten.

I vårt sortiment kan du hitta flera alternativ när det gäller E-vitamintillskott. Du kan välja bland  vitamin E som tabletter eller kapslar online eller i butik hos oss på DOZ Apotek.

5 artiklar

per sida
Sortera på
Kort datum
Depend alcogel
Passa på! Kort datum
Special Price 10,00 kr Ord. pris 25,00 kr
Holistic E-vitaminkomplex
279,00 kr
WellAware Selen + E Vitamin minitabletter
87,00 kr
Efamol kapslar
378,00 kr
E-vimin, kapsel, mjuk 100 mg
Läkemedel
Läs bipacksedeln noga innan användning.
380,00 kr

5 artiklar

per sida
Sortera på