Ögonkräm

En ögonkräm är anpassad till den känsliga och tunna huden runt ögonen, och med rätt egenskaper kan krämen också ge önskad effekt. Kanske vill du att ögonkrämen ska förebygga ålderstecken och förbättra elasticiteten runt ögonen, eller vill du förhindra mörka ringar och påsar under ögonen? Oavsett dina behov hittar du en perfekt ögonkräm i vårt sortiment på DOZ Apotek.se. Vi rekommenderar att du försiktigt applicerar en liten mängd ögonkräm på rengjord hud. Hitta fler vårdande produkter för din ansiktsvård här.

Så här applicerar du ögonkräm

Var försiktig när du använder krämen eftersom huden runt ögonen är mycket ömtålig och tunn. Dessutom är ögonkräm ofta mycket koncentrerad, så vanligtvis räcker en liten mängd på storleken av en ärta på ett finger för att täcka hela området runt båda ögonen. Det är bäst att använda ringfingret för appliceringen eftersom det ger det mest försiktiga och lättaste trycket. Börja vid ögats inre hörn och dutta försiktigt runt upp till ögonbrynet - undvik att gnugga eller dra i huden eftersom detta kan leda till rynkor. Se till att inte komma för nära ögat eller ögonlocket, eftersom de vanligtvis återfuktar sig själva. Låt krämen absorberas under en kort stund innan du går vidare till nästa steg i din hudvårdsrutin.

Guide till att hitta en bra ögonkräm för dina behov

En bra ögonkräm ska återfukta den känsliga huden runt ögonen på ett skonsamt sätt. 
Utöver återfuktning erbjuder vi ett urval av ögonkrämer som specifikt adresserar olika problem. Hitta den bästa ögonkrämen utefter dina behov:

Behandla mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen kan orsakas av flera faktorer. Den vanligaste orsaken är att huden under ögonen är så tunn att de blodkärl som ligger under syns igenom. Dessutom kan brist på fukt och volym i huden göra de mörka ringarna ännu mer synliga. Stress, sömnbrist och brist på vissa vitaminer kan också bidra till att den tunna huden under ögonen upplevs som mörkare. Förutom att ta itu med dessa livsstilsfaktorer kan det vara fördelaktigt att investera i vårdande ögonserum- eller kräm. För att minska mörka pigment under ögonen kan ögonkrämer som innehåller ingredienser som C-vitamin och kojinsyra vara till hjälp.

Minska svullnad och trötthetstecken

Svullnad eller påsar under ögonen är ett vanligt problem som många kan relatera till. Ibland vaknar vi med svullna ögon, och vissa perioder kan påsarna under ögonen vara mer framträdande än andra gånger. Det kan bero på faktorer som brist på sömn, kostvanor eller genetik. Förutom att göra förändringar i livsstilen, såsom att sova med huvudet högt och minska saltintaget, kan en noggrant utvald ögonkräm hjälpa till att ta hand om och vårda den känsliga huden runt ögonen. Ögonkrämer som innehåller koffein eller K-vitamin kan hjälpa till att minska svullnad.

Rynkor och fina linjer

Åldrande är något vi alla upplever förr eller senare, och det medför även rynkor och fina linjer runt ögonen. Ett sätt att försöka motverka för tidigt åldrande av huden är att använda anti-age hudvårdsprodukter som innehåller ingredienser som tillför viktig fukt och kan bidra till att strama upp huden. Exempel på sådana ingredienser är retinol, glykolsyra och niacinamid. 

Torr hud

Om huden runt ögonen är extra torr kan det bero på faktorer som kallare väder, genetik, hormoner eller andra orsaker. I sådana fall är det viktigt att undvika att använda en vanlig ansiktskräm som är för fet runt ögonen, eftersom den tunna huden inte kan absorbera produkten på samma sätt och därigenom orsaka vita talgknottror runt ögonen, även kända som milier. Istället är det bra att hitta ögonkräm som innehåller fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra, sheasmör och oljor.

Serum eller kräm till ögonen?

Ett serum är effektivare än kräm då det ofta innehåller fler högkoncentrerade komponenter och ger en extra boost tillsammans med krämen. Att använda sig av ögonserum ihop med en ögonkräm ger ett optimalt resultat. 

Artiklar 1-60 av 67

per sida
Sortera på
Kort datum
Depend alcogel
Passa på! Kort datum
Special Price 10,00 kr Ord. pris 25,00 kr
Indy Beauty Vitamin C Bright Eyes Cream
199,00 kr
25%
Eucerin anti-pigment dark circle illuminating eye care
2 för 25% på allt från Eucerin
309,00 kr
Avène hyaluron activ B3 triple correction eye cream
319,00 kr
Brightening dark circle eye cream
619,00 kr
Lumene Nordic-c glow boost eye serum
258,00 kr