Torr och irriterad hud

Varför får man torr hy?

Torr hy kan orsakas av flera faktorer, som låg luftfuktighet, starka vindar, varma duschar och centralvärme.

Hur kan man förebygga torr hy?

För att förebygga torr hy är det viktigt att återfukta huden regelbundet, både inifrån och utifrån. Det betyder att man ska dricka tillräckligt med vatten, äta nyttig mat och använda en fuktighetskräm som passar ens hudtyp.

Är det nödvändigt att ändra sin hudvårdsrutin på vintern?

Det kan vara nödvändigt att ändra sin hudvårdsrutin på vintern, eftersom huden har andra behov än på sommaren. Till exempel kan man behöva byta ut sin lättare dagkräm mot en rikare nattkräm, eller använda ett serum eller en olja under sin vanliga kräm för extra skydd. Man kan också behöva skippa eller minska på produkter som innehåller alkohol, parfym eller andra irriterande ämnen, eftersom de kan torka ut huden ännu mer.

Vilka produkter rekommenderas för torr hy?

Vilka produkter som rekommenderas för torr hy beror på ens personliga preferenser och hudens känslighet, men några generella tips är att välja produkter som innehåller naturliga oljor, glycerin, hyaluronsyra, ceramider eller andra fuktbindande ingredienser. Man bör också undvika produkter som innehåller sulfater, syntetiska konserveringsmedel eller andra potentiellt allergiframkallande ämnen.

Kan torr hy leda till andra hudproblem?

Torr hy kan leda till andra hudproblem om man inte tar hand om den ordentligt. Till exempel kan torr hud bli mer känslig för infektioner, inflammationer, eksem eller rosacea. Därför är det viktigt att vara försiktig med vad man utsätter sin hud för på vintern, och inte skrubba, gnugga eller pilla på den för mycket.

Hur ofta bör man applicera fuktighetskräm på vintern?

Hur ofta man bör applicera fuktighetskräm på vintern beror på hur torr ens hud är och hur mycket den utsätts för yttre påfrestningar. Som en tumregel kan man applicera fuktighetskräm minst två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen efter rengöring. Om man känner att ens hud behöver mer fukt under dagen kan man också använda en ansiktsspray eller en mist som återfuktar och fräschar upp huden.

Artiklar 1-60 av 79

per sida
Sortera på
40%
Australian Bodycare Body Cream
Outlet 40%
Special Price 78,00 kr Ord. pris 130,00 kr
25%
Eucerin Urearepair plus 10% urea lotion
2 för 25% på allt från Eucerin
249,00 kr
A-derma cutalgan
105,00 kr
DOZ Product Zinksalva
49,00 kr
ACO Minicare cream 60%
369,00 kr
Propyless, kutan emulsion 200 mg/g
Läkemedel
Läs bipacksedeln noga innan användning.
269,00 kr