Ekologisk ansiktsvård

Ekologisk hudvård blir allt mer populärt eftersom fler och fler inser vikten av att vård med rena, naturliga ingredienser. Att förstå innebörden av “eko” i naturlig hudvård är banbrytande, både för ditt eget välbefinnande och omvärlden. Ekologiskt och naturligt låter lika, men behöver inte betyda samma sak! Naturliga produkter är oftast utan störande ämnen, det viktiga är att läsa på ingredienslistan! En vägledning är därför att leta efter ekologiskt om du känner dig osäker. 

Vad är ekologisk hudvård?

För att få kalla hudvård ekologisk krävs det att det uppfyller specifika kriterier. Ingredienser till tillverkningsprocesser, produktion och förpackningar måste vara ekologiska och hållbara. För att försäkra dig om att du har valt en ekologisk hudvårdsprodukt kan du titta efter certifieringar på produkterna och även kontakta tillverkaren. 

Ekologisk ansiktsvård

Fler väljer ekologisk ansiktsvård med kunskapen om att vissa ingredienser som faktiskt kan försämra huden. I ansiktet är huden extra känslig för åldrande, rynkor, och försvagad hudbarriär, vilket kan orsaka en rad olika hudproblem. Att byta till mer naturlig ansiktsvård ger den bästa ansiktsvården utan kemikalier och tillsatser, som kan rubba hudens balans. Med hjälp av naturliga oljor och produkter kan vissa uppleva att de närmar sig en mer normal hud – en hud som är i balans.

Vikten av att tänka på vad du använder på huden

Det du använder på din hud är i princip lika viktigt som vad du äter! Huden är kroppens största organ och absorberar mycket av det vi sätter på den. Genom att välja ekologiskt minskar du risken för skadliga kemikalier och hormonstörande ämnen. Samtidigt bidrar du också till en hållbar framtid genom att minska skadliga utsläpp i naturen, eftersom allt du använder på huden även hittar sin väg ut genom ditt vattenavlopp. I raden av naturlig hudvård finns även vegansk hudvård, vilket innebär att den varken innehåller eller blivit testad på djur!

Naturlig hudvård för varje hudtyp

Oavsett om du har fet eller torr hud, finns det ekologiska och naturliga produkter anpassade just för dig. 

Läs mer om blandhy.

39 artiklar

per sida
Sortera på
Kort datum
Depend alcogel
Passa på! Kort datum
Special Price 10,00 kr Ord. pris 25,00 kr
Kort datum
Weleda Refining Toner
Kort datum 30%
Special Price 82,60 kr Ord. pris 118,00 kr
Weleda Skin Food Glow-Oil
164,00 kr
Weleda Skin Food Cleansing Balm
163,00 kr
Weleda Skin Food Day Cream
188,00 kr
Weleda Evening Primrose Eye/Lip Cream
238,00 kr
Weleda Evening Primrose Night Cream
248,00 kr
Weleda Evening Primrose Day Cream
238,00 kr
Weleda One-Step Cleanser & Toner