Träna med förkylning

Att träna med förkylning kan vara både bra och dåligt för din hälsa. Om du har lindriga symtom som snuva och halsont, kan du fortsätta att motionera som vanligt. 

Träna med förkylning 

Men om du har feber, hosta eller andningsbesvär, bör du vila dig frisk innan du återupptar din träning. I den här artikeln får du tips på hur du kan anpassa din träning efter din förkylning och vad du ska undvika för att inte förvärra din situation.

Är det säkert att träna med förkylning?

Svaret beror på hur du mår, vilken typ av träning du gör och hur intensiv den är. Här är några råd för att hjälpa dig att bestämma om du kan fortsätta din träningsrutin trots att du är förkyld.

Först och främst bör du lyssna på din kropp. Om du har feber, muskelvärk, huvudvärk, hosta eller andningssvårigheter, bör du vila och återhämta dig innan du återupptar träningen. Att träna med dessa symtom kan förlänga din sjukdom och öka risken för komplikationer som lunginflammation eller hjärtmuskelinflammation.

Kan jag fortsätta min träningsrutin trots att jag är förkyld?

Om du bara har lindriga symtom som snuva, nysningar eller halsont, kan du prova att träna med låg till måttlig intensitet. Det kan till och med hjälpa dig att må bättre genom att öka blodcirkulationen, stärka immunförsvaret och lindra stress. Men var försiktig och anpassa din träning efter hur du känner dig. Undvik högintensiv träning som kan belasta ditt hjärta och lungor. Undvik också att träna utomhus i kallt eller fuktigt väder som kan irritera dina luftvägar.

Här hittar du våra förkylningsprodukter