Hyaluronsyra

Hyaluronsyra produceras naturligt i ung hud men visste du att hudens egen produktion av Hyaluronsyra och kollagen börjar minska redan i 20-årsåldern? För att motverka detta har vi satt ihop en hyaluronsyra packad hudvårds rutin som passar för hudens alla olika åldrar.Motverka hudens åldrande med hyaluronsyra

Hyaluronsura för ansiktet: gör huden slätare

Hyaluronsyra fungerar som en magnet som drar till sig vatten i huden och det är en kraftfull fuktbevarare. Syran skyddar också huden så att den inte förlorar för mycket fukt och torkar ut. Alla hudtyper har nytta av produkter med hyaluronsyra men det är extra bra för de med torr hud.

Hyaluronsyra i hudvård: olika typer av hyaluronsyra

När vi pratar om hyaluronsyra inom hudvård och skönhetsvärlden hör vi ofta orden hög-, medel- och lågmolekylär. Vad betyder detta? Det handlar om storleken på hyaluronsyrans molekyler och som finns i tre övergripande grupper. Beroende på vilken storlek hyaluronsyran har, har den också olika egenskaper. Så beroende på vad din hud behöver, finns det en perfekt storlek av hyaluronsyra just för dig.

Högmolekylär hyaluronsyra
Högmolekylär hyaluronsyra stannar kvar på hudens yta och arbetar för att förbättra vätskebalansen i överhudens yttre lager där rynkor uppstår. Hyaluronsyran fungerar som en barriär och binder vattenmolekyler och hjälper till att bibehålla hudens yttre fuktighet. Detta skapar en fyllig effekt, vilket minskar uppkomsten av ytliga linjer och rynkor, tack vare hualuronsyra.

Medelmolekylär hyaluronsyra
Fungerar på ett liknande sätt som högmolekylär hyaluronsyra i ansiktet, men kan också tränga något djupare som den lågmolekylära. Således kombinerar den det bästa av båda för att upprätthålla hudens fukt på flera nivåer.

Lågmolekylär
Tack vare sina mindre molekylstorlekar kan denna form av hyaluronsyra tränga längre ner i huden. Där kan den stimulera hudens egen produktion av hyaluronsyra, förbättra hudens fuktnivåer och minska uppkomsten av djupare rynkor, då hyaluronsyran kan nå de djupare skikten i överhuden i ansiktet. Lågmolekylär hyaluronsyra bidrar också till att förbättra hudens elasticitet och fasthet.

Även om våra gener styr mycket av vår huds utseende och åldrande så finns det många yttre faktorer som påverkar hur tidigt du kommer att se ålderstecken. Väderförhållanden, yttre påfrestningar och vår ålder bidrar till att hudens jämnhet, lyster och elasticitet ändras gradvis. 

Välj mellan tre olika anti-age produktserier från Eucerin Hyaluron Filler. Vill du fokusera på att motverka fina linjer och rynkor finns serien 3x Effect, behöver du boosta hudens volym finns Volume Lift och för dig som vill göra huden spänstigare så finns Elasticity.

Fem hudvårdssteg

Steg 1:
Rengöring: Dermatoclean
Serien består av återfuktande rengöringsprodukter (gel, mjölk, micellärt skum och micellärt vatten) plus en toner och en ögonmakeup-remover. Alla produkterna rengör varsamt och effektivt. Extra mild rengöring med hyaluronsyra och fuktgivande ingredienser som skyddar hudens naturliga fukthalt och inte torkar ut den. Passar alla hudtyper.
      

25%
Eucerin Dermatoclean cleansing gel
2 för 25% på allt från Eucerin
91,00 kr
25%
Eucerin Dermatoclean cleansing milk
2 för 25% på allt från Eucerin
91,00 kr
25%
Eucerin Dermatoclean eye make-up remover
2 för 25% på allt från Eucerin
89,00 krSteg 2:
Serum: Välj mellan Moisture Booster, Vitamin C serum eller Skin refining serum (beroende på hudtyp).  
 

25%
Eucerin Hyaluron-filler skin refining serum
2 för 25% på allt från Eucerin
223,25 kr
25%
Eucerin Hyaluron-Filler+ Elasticity 3D-serum
2 för 25% på allt från Eucerin
275,00 kr
25%
Eucerin Hyaluron-filler Vitamin C Booster
2 för 25% på allt från Eucerin
118,25 krSteg 3:
Ögoncreme: Ögoncreme som behandlar linjer och rynkor kring ögonen. SPF15.

25%
Eucerin Hyaluron-filler eye cream spf15
2 för 25% på allt från Eucerin
154,00 kr
25%
Eucerin Hyaluron-filler + Elasticity eye cream SPF 20
2 för 25% på allt från Eucerin
189,00 kr
25%
Eucerin Hyaluron-Filler Volume-Lift eye cream
2 för 25% på allt från Eucerin
158,00 krSteg 4:
Dagcreme: Välj mellan kräm för normal hud, blandhud eller torr hud. Välj produkter som har SPF15 eller SPF30.

25%
Eucerin Hyaluron-filler day cream all skin types spf30
2 för 25% på allt från Eucerin
249,00 kr
25%
Eucerin Hyaluron-filler+ Elasticity day cream SPF 30
2 för 25% på allt från Eucerin
293,00 kr
25%
Eucerin Hyaluron-Filler Volume-Lift day cream normal/combination skin
2 för 25% på allt från Eucerin
214,20 krSteg 5:
Nattcreme: Passar alla hudtyper och täpper inte till porerna.

25%
Eucerin Hyaluron-filler night cream
2 för 25% på allt från Eucerin
245,00 kr