Behandla nagelsvamp

Nagelsvamp är en form av infektion i nageln orsakad av en jästsvamp. Det kan orsaka missfärgning, tjocknad och skörhet i nageln. Behandlingen inkluderar användning av antifungala medel i form av krämer, lösningar eller tabletter.

Det är viktigt att följa behandlingsanvisningarna noga för att uppnå bästa möjliga resultat.

 

Hur blir jag av med nagelsvamp?

För att lindra besvär med nagelsvamp kan du testa att:

  1. Börja med att behandla med medel mot nagelsvamp. Du hittar flera olika sorter här.
  2. Håll naglarna rena och torra, undvik att bära tighta skor som orsakar fuktighet i nagelområdet.
  3. Skär ned naglarna regelbundet och fila dem försiktigt.
  4. Följ behandlingsinstruktionerna noga för att få bästa resultat. Behandlingen kan ta upp till flera månader för att du ska bli av med infektionen helt.

Behandla och skydda naglarna med Nailner

Medan du väntar på att få ordning på nagelsvamp kan du täcka naglarna med någon av Nailners nagellack som är speciellt framtagna för att naglarna ska få syre och återställas. Nagellacken går att kombinera med Nailners andra produkter mot nagelsvamp.

Varför får man nagelsvamp?

Nagelsvamp uppstår när en svamp infekterar nageln eller nagelområdet. Följande kan öka risken för att drabbas av nagelsvamp:

  • Fuktig och varm miljö: fuktig och varm miljö, såsom våta skor eller våta golv i duschen, är en ideal miljö för svampar att växa i.
  • Överdriven svettning: överdriven svettning kan också bidra till att skapa en fuktig miljö som är gynnsam för svampar.
  • Skada på nagel eller nagelområdet: nagelskador, såsom sprickor eller skärsår, kan öka risken för nagelsvampinfektioner.
  • Förhöjt immunförsvar: personer med förhöjt immunförsvar, till exempel människor med HIV/AIDS eller personer som tar immunsuppressiva medel, har en ökad risk att få nagelsvamp.
  • Åldersrelaterade faktorer: äldre personer har en ökad risk att få nagelsvamp på grund av minskad blodcirkulation och nedsatt hälsa i naglar och nagelområdet.

Kan barn få nagelsvamp?

Ja, barn kan få nagelsvamp.
Trots att det är mer sällsynt hos barn än vuxna, är det möjligt att barn drabbas av nagelsvamp på grund av samma faktorer som orsakar infektion hos vuxna, som fuktig och varm miljö, skada på nagel eller nagelområdet och överdriven svettning.
Det är viktigt att börja behandla nagelsvamp hos barn så fort som möjligt för att förhindra spridning av infektionen och för att förbättra hälsan hos nageln.

Rådfråga en läkare om du misstänker att ditt barn har nagelsvamp.