Mjukare vinterhud

Har du torr vinterhud? Känns hyn minst en storlek för liten, läpparna är inte längre mjuka och händerna är torra och spruckna? Du är inte ensam. Alla får faktiskt torrare hud på vintern och många besväras av det.

Det är många faktorer som spelar in när du känner att huden stramar: inomhusklimatet vid det här årstiden är varmare, vilket gör luften torrare, kanske kombinerat med långa, varma duschar och hudprodukter som inte är avsedda för årstiden.

Använder du fel produkter är det lätt att dina hudbesvär förvärras. Här listar vi fem steg du kan ta för att vårda din torra hud.

1: Torr hud behöver ordentlig rengöring

Det är viktigt att veta vilken hudtyp du har, men det är också viktigt att ta hand om huden på rätt sätt.  Utan ordentligt rengöring  av huden kan krämen inte tränga ner ordentligt och hjälpa huden. 
Rengör två gånger på morgonen och två gånger på kvällen. Du kan antingen använda samma produkter eller två olika. Logiken är ganska enkel: den första omgången avlägsnar smink och smuts. Andra omgången rengör på djupet. 

2: Skrubba för cirkulation

En mild skrubb kan du använda en till två gånger i veckan. Skrubb behövs för att avlägsna döda hudceller och hjälper huden att förnya sig själv eftersom du ökar blodcirkulationen. Den ökade genomströmningen av blod i huden underlättar också när huden ska ta upp näring från dina produkter och göra sig av med slaggprodukter.

3: Skydda med serum

Efter den dubbla rengöringen på morgonen så smörjer du in huden med serum. Denna tränger djupare in i huden än vanlig kräm och skyddar den.