Blandhy

Blandhy, eller kombinationshy, kan ha både torra, normala och feta hudpartier. En kombinationshy har ofta en fetare t-zon och och är torr eller normal i resten av hyn. Blandhy kan också bestå av andra kombinationer än detta.

 

Hudvård vid blandhy

Blandhy kan vara svår att stabilisera och ofta kan den bästa lösningen innebära olika produkter till olika delar av ansiktet. Om du har blandhy är detta kanske inte något du önskar vilket kan göra att många väljer en lösning som är optimal.

Många med fet hy i t-zonen (panna, näsa och haka) överbehandlar huden med för starka eller för många olika produkter. 

 

Hudvårdsförslag till blandhy

  • Försök att hålla dig till en serie hudprodukter, de är gjorda för att ge bästa effekt när de används tillsammans.
  • Det är viktigt att rengöra både morgon och kväll. Rengöringsgel eller -mousse är anpassat för blandhy. Om serien du använder har toner, använd gärna det efter rengöringen. Toner bidrar till att avlägsna eventuell smuts som inte försvann vid första rengöringen. 
  • Prova en nattkräm som är lite fetare i konsistensen än dagkrämen så att huden får rejält med fukt under natten. 
  • Använd ansiktspeeling 1 – 2 gånger per vecka för att avlägsna döda hudceller. Var särskilt noggrann med eventuella feta partier (talg "håller fast" döda hudceller så att de inte försvinner så lätt, detta kan leda till acne). 
  • Använd gärna en ansiktsmask 1 – 2 gånger i veckan. Fuktmasker är anpassade för blandhy. Även lermasker är bra för blandhy. 

 

Förnya bank ID-session?
Din BankID session håller på att löpa ut. För att fortsätta vara inloggad behöver du förnya din session genom att bekräfta nedan
Kvar till utloggning