Gör fötterna redo för semestern

Sommaren lockar oss utomhus och erbjuder chansen att byta ut våra tunga vinterkängor mot lätta tofflor och sandaler. Men under de kyliga månaderna när fötterna är instängda i varma skor som lätt kan bli fuktiga i regn och snöslask, glömmer vi ofta att ge dem den omsorg de behöver.

Detta kan leda till olika fotproblem såsom torr hud, förhårdnader och ibland även nagelsvamp. Det är därför vi har sammanställt några råd och tips för att hjälpa dig att liva upp dina fötter och göra dem redo för sommaren.

Sommaren är en tid för lätta kläder, solglasögon och framför allt, bekväma, luftiga skor. Att låta fötterna andas efter en lång vinter instängda i tjocka strumpor och vinterkängor kan ha stor inverkan på deras hälsa. Även om det är vanligt med nagelsvamp, speciellt på tånaglarna, finns det sätt att förebygga detta. Svamp trivs i varma, fuktiga miljöer, så genom att hålla fötterna torra och rena samt välja skor som låter fötterna andas, kan du hjälpa till att förhindra nagelsvamp.

Sommarfräscha fötter

När sommaren kommer, är det inte bara dina kläder som behöver bytas, utan också din fotvårdsrutin. Med ökad exponering och höga temperaturer kan fötterna bli mer benägna för torrhet och obehag. Att bära öppna skor eller gå barfota är härligt under varma dagar, men det kan också exponera fötterna för externa skadliga element. Därför är det viktigt att följa några enkla steg för sommarfräscha fötter.

Fem steg till perfekta fötter i sommar:

  • Fotbad: Starta rutinen med ett lugnande fotbad. Koppla av med fötterna nedsänkta i varmt vatten. Tillsätt gärna mjukgörande fotsalt eller andra mjukgörande och rengörande produkter eller varför inte en härlig doftolja för en lyxigare känsla. Låt fötterna vila i minst 10 minuter, eller så länge vattnet håller sig varmt. Att mjuka upp huden gör det lättare att sedan fila bort död hud.
  • Fila och exfoliera: Börja fila dina fötter medan huden fortfarande är något fuktig. Använd en fil med korn istället för en metallfil för en skonsammare behandling. Exfoliering hjälper till att avlägsna död, torr hud och gör det lättare för fotkrämen att absorberas. Låt fötterna torka efter bad och filning och massera sedan dem med en fotskrubb.
  • Återfukta: Efter fotbad, filning och exfoliering är det viktigt att torka fötterna noga. Glöm inte området mellan tårna! Avsluta med en närande fotkräm. Massera från foten uppåt för att stimulera blodcirkulationen på rätt sätt. Undvik området mellan tårna för att minska risken för fotsvamp.
  • Klipp och fila naglarna: Tänk på att klippa dem rakt av och inte för långt ner. Jämna ut eventuella ojämnheter med en fil och skjut försiktigt ner nagelbanden. Avsluta med ditt favoritlack om du önskar det lilla extra! 

Här hittar du våra fotvårdprodukter