Hudvård på våren

Liksom vi övergår från vinterkläder till vårkläder är det essentiellt att granska produkterna på din badrumshylla. Hudvård på våren skiljer sig från hudvård under andra årstider. Våren kan ju ibland komma plötsligt och det kan märkas direkt på huden. Då är det bra att veta när det är dags för en övergång till hudvård för våren. De tjockare krämerna bör ersättas och efter månader i dämpat ljus behöver din hud en ordentlig dos av lyster. Här är våra toppförslag med vårhudvårdstips och produkter för att förbereda din hud inför vårsäsongen.

När ska man börja med hudvård?

Sätt igång din hudvårdsrutin för våren så snart du märker att vintern avtar. Det blir mindre kallt på dagar och nätter. Ta del av våra hurvårdstips för våren och uppdatera din hudvårdsrutin.

10 råd för din hudvård på våren

  1. Få tillräckligt med sömn. När du sover går kroppen och huden in i en reparationsfas. Vårhudvård bör inkludera ordentlig sömn då nya celler bildas och gamla byts ut. För lite sömn påverkar hudens hälsa och kan göra att huden åldras snabbare. Huden är också mer mottaglig för vård på natten. Nattkrämer har ofta högt innehåll av vårdande ämnen och en tjockare konsistens som kan ge dig mjukare och slätare hud. 
  2. Fimpa ciggen. Rökning är skadligt för huden. Vi hjälper dig att sluta. 
  3. Tvätta huden morgon och kväll. En bra hudvårdsrutin för våren inkluderar både rengöring och återfuktning för att hantera säsongens unika utmaningar. Det avlägsnar smuts så att huden bibehåller en ungdomlig lyster. Tvätt är en nyckelfaktor i hudvård på våren. Väljer du rätt rengöringsprodukter till din hudtyp kommer hudvårdsprodukterna att fungera bättre och din make-up sitter bättre. 
  4. Ge huden fukt. Huden utsätts regelbundet för påfrestningar som gör huden torrare. En bra fuktkräm skyddar och hjälper huden att behålla sin naturliga fuktnivå. Vårt vårhudvårdstips är att inkludera att använda en lättare fuktkräm och att skydda huden från den ökande solens strålar.
  5. Anpassa hudvården efter dina behov. Vilken hudvård som passar på våren till din hud beror på flera faktorer, bland annat ålder, hudtyp och hur huden mår. 
  6. Anpassa hudvården efter säsong. Hudvården under våren omfattar andra produkter än resten av året. Väder och vind kan göra huden känsligare.
  7. Ät varierat och balanserat. Balanserad kost är viktigt för att bygga upp och bevara en hälsosam hud med vårlyster. 
  8. Medicin kan ge biverkningar på huden. Rådgör med en farmaceut på apoteket om du använder medicin och har funderingar kring biverkningar. 
  9. Sök hjälp om du har hudbesvär. Om du besväras av akne, eksem eller andra hudbesvär kan dessa ofta behandlas om riktig diagnos ställs. Sök hjälp hos läkare eller apotek. 
  10. Undvik överdriven solning. Solen är den enskilt största faktorn som bidrar till att påskynda hudens åldrande. Ett bra solskydd är a och o för din hudvård på våren.

Här hittar du våra hudvårdsprodukter