Hudvård med Eucerin Dermopurifyer Oil Control

Akne är främst en inflammatorisk sjukdom. Inflammationen är aktiv i alla skeden av akne men besvären kan vara olika svåra. Allt från icke synlig mikroinflammation till synligt inflammerade papler (böldlinkande utslag) och pustler (varblåsor) förekommer. Här presenterar vi några produkter ur Eucerins Dermopurifier-serie som kan hjälpa vid akne. 

Runt 70 – 80 % av alla människor lider av olika typer av oren och aknebenägen hud. Ett växande antal vuxna, framför allt kvinnor, drabbas också av akne senare i livet. Med Eucerins hudvårdsserie Dermopurifier Oil Control får du hjälp att motverka några orsaker till aknebenägen hud. Men det kan vara klokt att rådgöra med en hudläkare även vid tidiga eller milda symtom, eftersom ett medicinskt ingripande kan bidra till att förebygga att aknen försämras och att den får konsekvenser som till exempel ärr.

Hormoner spelar roll för aknebenägen hud

Det är viktigt att skilja mellan oren, aknebenägen hud och hyperkänsliga hudreaktioner såsom finnar och rosacea. De papler och pustler som uppträder vid hyperkänsliga tillstånd som till exempel rosacea har ungefär samma utseende som akne men där finns inga tilltäppta porer, huden blir snarare torr än fet och rosacea-blemmor efterlämnar inga ärr.

Hormoner anses spela en roll, vilket gör aknen vanligast hos tonåringar (men personer i alla åldrar kan få akne). Ökningen av androgener hos både pojkar och flickor under puberteten gör att talgkörtlarna producerar mer sebum än vad huden behöver. Utöver hormonerna som cirkulerar i kroppen bidrar även en ökad känslighet hos talgkörtlarna till bildandet av akne.

Huvuddelen av all akne försvinner spontant efter puberteten. Trots det krävs effektiv behandling för att förindra att permanenta ärr bildas

Talgkörtlarna är särskilt känsliga för hormoner och därför kan vuxenakne uppstå hos kvinnor med hormonrelaterade tillstånd som polycystiskt ovariesyndrom. Dessutom kan psykisk stress vara en utlösande faktor för vuxenakne hos kvinnor.Hjälp huden med rätt produkter

Hudvårdsrutin med Dermopurifyer Oil Control

Dermopurifyer Skin Renewal Treatment: En högeffektiv kombination av lätt kemisk peelingformula (glykolsyra, salicyl- och polyhydroxidsyror) som hjälper till att  rena huden från bakterier och smuts. Porerna rensas, akne-bakterierna minskas och döda hudceller tas bort.

Dermopurifyer Triple Effect Serum innehåller Thiamidol, en patenterad ingrediens som effektivt reducerar fläckar och märken efter akne (postinflammatorisk hyperpigmentering eller PiH) och förebygger att de återkommer. Solexponering kan också göra hudfläckarna mörkare och förlänga tiden de tar att blekna.

Dermopurifyer Protective Fluid SPF 30 hjälper till att förhindra detta med SPF30 UVA/B-skydd och även innehåller Decanediol som förbygger finnor och blemmor.

Serien innehåller milda men effektiva rengöringsprodukter och vårdande produkter med bakteriehämmande egenskaper som är speciellt framtagna för aknebenägen hud. Flera är lämpliga för användning tillsammans med medicinsk aknebehandling.

Källa: Eucerin