Förebygg förkylningen med Viruseptin

Viruseptins munspray, nässpray och sugtabletter kan hjälpa dig att förebygga förkylning och influensaliknande symptom, eller få lindring om du redan har hunnit bli sjuk.

Vad är Viruseptin?

Viruseptin mun- och nässpray är en receptfri produkt som kan förebygga och motverka förkylning och influensaliknande symptom. Sprayen innehåller den aktiva ingrediensen iota-carrageenan, ett ämne som utvinns från havsalger och som kan ha en virushämmande effekt. Iota-carrageenan verkar genom att återfukta slemhinnorna i de övre luftvägarna och bilda en fysisk barriär mot virus. Samtidigt kapslas virusen in, så att det blir svårare för dem att få fäste i slemhinnan och föröka sig.

Förebygg förkylningen med Viruseptins produkter

Vad är det förskillnad på Viruseptin och andra nässprayer?

Både Viruseptin och vanliga, avsvällande nässpray kan användas för att lindra symptom när du drabbats av en infektion i de övre luftvägarna. Den största skillnaden är att Viruseptin också kan motverka förkylning genom att minska virusmängden i slemhinnorna och bilda en fysisk barriär mot virus.

Vem kan använda Viruseptin?

Hela familjen. Viruseptin är den första och hittills enda förkylningssprayen som är testad på och godkänd för barn redan från och med ett års ålder. Den kan även användas av gravida och ammande kvinnor.

Hur länge kan jag använda Viruseptin?

Det finns ingen övre gräns för hur många dagar, veckor eller månader som du kan använda Viruseptin. Sprayen har inga kända biverkningar och kan inte missbrukas eller överdoseras.

Kan Viruseptin bota hosta?

Viruseptin behandlar både hosta och andra förkylningssymptom. Om du har hosta, är hes eller torr i halsen på grund av att du rökt, sjungit eller pratat mycket, kan Viruseptin munspray lindra dina besvär genom att återfukta slemhinnan i munnen och svalget. Återfuktningen förebygger också virusangrepp och andra besvär som kan förvärras av en torr eller irriterad svalgslemhinna.

Kan jag använda både munsprayen och nässprayen ihop?

Ja!

Både mun- och nässprayen gör det svårare för virus att få fäste och föröka sig fast på olika ställen, så att använda dem tillsammans ger det bästa och mest heltäckande skyddet mot förkylning. För bästa effekt ska du börja använda sprayen så fort du börjar känna av symptomen.

Hur länge varar effekten av sprayen?

När du använder Viruseptin nässpray bildas en skyddande film på nässlemhinnan som finns kvar i cirka fyra timmar efter att du sprayat näsan. För att få en varaktig effekt mot förkylningssymptom bör du använda sprayen minst tre gånger om dagen.

När ska jag söka läkare för en luftvägsinfektion?

Förkylningssymptom är oftast värst de första dagarna, för att sedan avta successivt. Om du har använt Viruseptin i några dagar och ändå börjar känna dig sämre eller får hög feber, bör du kontakta läkare.