Sumatriptan Teva, Filmdragerad tablett 50 mg, 2 tablett(er)

Blister, 2 tabletter
Onlinepris
Butikspris
Jämförpris
/ st
Tillfälligt slut i webblager
Se lagerstatus i apotek
Sumatriptan Teva tillhör en grupp läkemedel som kallas triptaner. Orsaken till migrän är troligen en utvidgning av blodkärlen. Sumatriptan Teva har en sammandragande effekt på de utvidgade blodkärlen och lindrar på så sätt migränhuvudvärken. Sumatriptan Teva används för att behandla migränanfall med eller utan aura (en förkänning som vanligen består av synstörningar såsom blixtar, sicksacklinjer, stjärnor eller vågor). Sumatriptan Teva ska bara användas när du har tecken eller symtom på ett migränanfall. Migränhuvudvärk är oftast av måttlig till svår intensitet, ensidig (men kan skifta sida mellan anfallen) och har pulserande karaktär. Symtom såsom illamående, ibland kräkning, och påtaglig ljus- och ljudkänslighet är vanliga vid migrän. Sumatriptan Teva är inte avsedd för behandling av andra typer av huvudvärk, till exempel spänningshuvudvärk.
Fri frakt
Hämta inom 2h på apotek
Betala enkelt med
Klimatkompenserad hemleverans
Detta är ett receptfritt läkemedel. Läs bipacksedeln noga innan användning.
 • Mer information Vad Sumatriptan Teva är och vad det används för Sumatriptan Teva tillhör en grupp läkemedel som kallas triptaner. Orsaken till migrän är troligen en utvidgning av blodkärlen. Sumatriptan Teva har en sammandragande effekt på de utvidgade blodkärlen och lindrar på så sätt migränhuvudvärken. Sumatriptan Teva används för att behandla migränanfall med eller utan aura (en förkänning som vanligen består av synstörningar såsom blixtar, sicksacklinjer, stjärnor eller vågor). Sumatriptan Teva ska bara användas när du har tecken eller symtom på ett migränanfall. Migränhuvudvärk är oftast av måttlig till svår intensitet, ensidig (men kan skifta sida mellan anfallen) och har pulserande karaktär. Symtom såsom illamående, ibland kräkning, och påtaglig ljus- och ljudkänslighet är vanliga vid migrän. Sumatriptan Teva är inte avsedd för behandling av andra typer av huvudvärk, till exempel spänningshuvudvärk.
  Varunummer 102141
  Varumärke Teva
  Leverantör Teva Sweden AB
  Lägsta pris de senaste 30 dagarna 15,00 kr
  Förpackningstyp Blister, 2 tabletter
  Bipacksedel Bipacksedel
 • Den aktiva substansen är sumatriptan. 50 mg: En tablett innehåller 50 mg sumatriptan (som succinat). Övriga innehållsämnen är: tablettkärna: laktosmonohydrat, kroskarmellosnatrium, kolloidal vattenfri kiselgel, mikrokristallin cellulosa och magnesiumstearat. tablettdragering: hypromellos, laktosmonohydrat, titandioxid (E171), makrogol 3000, glyceroltriacetat, röd, gul och svart järnoxid (E172).
Tillgängliga apotek laddas ...

Källa: Fass.se